H_Isä ja poika onkimassa9283.jpg

Laatuluokitus

Jotta Sinun olisi helpompi löytää mieleisesi lomakohde, olemme luokitelleet kaikki mökit, huvilat ja huoneistot.

Lomakohteet luokitellaan viiteen laatuluokkaan. Luokittelu tehdään pääosin teknisten vaatimusten, kalustuksen ja sisustuksen perusteella. Myös kohteen pihapiiri sekä lähialueen palvelut vaikuttavat lopulliseen luokitukseen.

Kohteilla on yhteiset perusvaatimukset

Makuuhuoneiden osalta:

  • vähintään 7 - 10 m² koko
  • varsinaisten vuoteiden osalta vähintään 80 x 200 cm kokoiset sängyt
  • sängyissä vähintään 10 cm paksut, päällystetyt patjat sekä erilliset petauspatjat
  • siistit vuodetekstiilit
  • hyvätasoiset peitot ja tyynyt.

Eräkämpissä em. kriteerit eivät välttämättä täyty, vaan vuoteet voivat olla esim. normaalia lyhyempiä tai kapeampia ja varustus muutenkin vaatimattomampi.

Keittiöissä:

  • asialliset kylmäsäilytystilat
  • astiastot ja ruoanlaittovälineet

Kohteiden portaissa on kaiteet, sähkö- ja kaasulaitteet ovat toimivia ja turvallisia käyttää. Jokaisessa kohteessa on tarkoituksenmukainen ja riittävä kalustus.

Luokitukset

* Teknisesti vaatimaton lomakohde, kuitenkin siisti ja toimiva "perinteinen kesämökki". Pihapiiri useimmiten samaa tasoa muiden kohteiden kanssa.

** Edellistä hieman paremmin varusteltu ja tilavampi lomakohde, jossa usein jonkun verran mukavuuksia. 

*** Hyvin varusteltu lomakohde, jossa aina sisä-wc (voi olla myös eko-wc sisätiloissa) ja suihku. Suurin osa lomakohteista saa kolme tähteä.

**** Erittäin hyvin varusteltu, kaikin puolin mukava lomakohde. Toiseksi yleisin tähtiluokka.

***** Erittäin hyvin varusteltu, kaikin puolin mukava ja tasokas lomakohde, jonka mitoitus hyvä kohteen maksimihenkilömäärälle ja jossa kaikki perustoiminnot ovat saman katon alla. 

Minimivaatimuksena 3-5 tähden kohteelle on sisä-wc, suihku ja vesijohto. Muita minimivaatimuksia ei ole, joten tähtiluokan perusteella ei voi olettaa kohteen sisältävän juuri tietynlaista varustusta. Näin ollen kohdetietoihin kannattaa tutustua huolellisesti. Mikäli tarvitset lisätietoja esimerkiksi kohteen varustelusta tai pihapiiristä, niin otathan yhteyttä. Asiakaspalvelijamme  auttavat mielellään lisätietojen hankkimisessa.