Hiihtoloman ajankohta 2021 ja vinkkejä tekemiseen hiihtolomalla

Lumikenkäilijä pariskunta.jpg
 

Alla olevasta kalenterista ja kartasta näet, milloin kullakin alueella on koululaisten hiihtoloma.

varaa-mokki-lomarengas.png

Koulujen talvi- eli hiihtolomat pidetään porrastetusti viikoilla 8, 9 ja 10:

  • viikolla 8 eli 22.2.–26.2.2021 lomailevat Ahvenanmaa, Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Satakunta
  • viikolla 9 eli 1.3.–5.3.2021 lomailevat Päijät-Häme, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Etelä-Savo ja Etelä-Karjala
  • viikolla 10 eli 8.3.–12.3.2021 lomailevat Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi

Hiihtolomalla laskettelemaan

Lomarenkaan kautta voit varata mökin perheellesi tai kaveriporukalle Suomen parhaimmista hiihtokeskuksista. Kokeile mökkihakua nyt, ja näet heti onko suosikkikohteesi vielä vapaana.

varaa-mokki-lomarengas.png

Entä jos haluamani mökki on jo vuokrattu?

Kotimaan matkailu on suositumpaa kuin koskaan, ja vuokramökeissä aikainen lintu nappaa parhaimman madon! Mutta ei hätää: usein ratkaisu on löydettävissä. Talvella voi mökkeillä myös hiihtokeskusten ulkopuolella. Etelä-Suomessa on runsaasti kauniita kohteita, joissa viihtyy myös talvella. Pohjoisen rauhallisemmilta seuduilta sujahtaa nopeasti päiväksi laskettelemaan lähimpään keskukseen. Katso kaikki mökit tästä ja varaa nopeasti!

Top 5 suosikkikohteet hiihtokeskuksissa – varaa nyt!

Hiihtoloma kannattaa käyttää nauttien raikkaasta ulkoilmasta ja luonnosta. Laskettelurinteessä vietetyn vauhdikkaan päivän kruunaa herkullinen ruoka ja oman mökin rauhaa. Jos menojalkaa vipattaa ja after ski kutsuu, valitse mökin sijainti lähempää hiihtokeskuksen ydintä. Monissa hiihtokeskuksissa keikkailevat maamme kärkiartistit, joten talvilomalla viihtyminen on taattua! 

Ylläs on yksi Suomen suurimmista hiihtokeskuksista: rinnekilometrejä on enemmän kuin missään muualla. Rinteet sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmille laskijoille, joten Ylläs on täydellinen kohde hyvin vasta laskettelua tai lautailua opetteleville lapsillekin. Varaa mökki hiihtolomaksi Ylläkseltä.

Levi tarjoaa viihdettä joka lähtöön. Tässä hiihtokeskuksessa after ski saattaa olla Suomen vilkkainta – kaveriporukalla on helppo viihtyä yömyöhään esimerkiksi Hullu Poro -areenalla. Mikä parasta, monen mökin pihasta voit laskea suoraan rinteeseen! Varaa mökki hiihtolomaksi Leviltä.

Rukalla laskettelukausi on pitkä, ja talviloman aikaan keskus on parhaimmillaan. Rukan etuna on monipuolinen lajivalikoima. Suksin tai lumikengin kuljettavat vaellusreitit antavat uusia elämyksiä. Myös kelkkailuretket Venäjän puolelle onnistuvat – oletko valmiina seikkailuun? Varaa mökki hiihtolomaksi Rukalta.

Vuokatti on murtomaahiidon harrastajalle oikea talvilomaparatiisi: latuverkosto on parhaimmillaan jopa 150 kilometriä pitkä, ja valaistujakin latuja on yli 30 kilometriä. Hiihtomaasto ja laskettelurinteet sopivat kaiken tasoisille hiihtäjille. Varaa mökki hiihtolomaksi Vuokatista.

Tahko avaa tänä talvena uuden rinteen ja hissin, joten laskettelun ja lautailun harrastajille on tiedossa uutta koettavaa. Lapset ja aloittelijat voivat harjoitella laskemista turvallisesti omissa rinteissään. Aktiivilaskijoita kiehtoo jopa yli 200 metrin korkeusero! Varaa mökki hiihtolomaksi Tahkolta.