ideoita.JPG

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen - näin kuuluu vitsaileva sanonta. Onneksi totuus on kuitenkin erilainen, ja saamme nauttia kesäisitä ilmoista runsaasti! Joskus kuitenkin sade yllättää lomailijan, ja silloin on hyvä vetäytyä mökin sisään perheen kera. Mutta mitä tekemistä voisi keksiä sadepäivinä? Lue 5 vinkkiä tästä jutusta!

 

1. Klassikko: pelaa pelejä seurueesi kanssa

 

Lautapelit ovat ikuinen ja rakastettu klassikko sadepäiville. Eikä suotta! Naurusta ei meinaa tulla loppua, kun lapset yrittävät tohkeissaan selittää Aliaksen sanoja, ja Trivial Pursuit saa tietäjät kisailemaan keskenään. Monilla vuokramökeillä pelejä löytyy valmiina, kuten myös pelikortit, mutta jos haluat kirjaimellisesti pelata varman päälle, nappaa kotoa perheen lempipelit mukaan.

 

2. Kirja tekee fiksuksi - käytä aika hyödyksi ja lue

 

Aurinkoisena päivänä tulee helposti oltua koko päivä ulkona kaikenlaista touhuten, uiden ja saunoen. Monilla vuokramökeillä löytyvä vene tarjoaa myös niin aikuisille kuin lapsille mukaansatempaavaa tekemistä moneksi tunniksi. Ulkona vietetyn päivän jälkeen olo voi olla klassinen "syömään-suihkuun-nukkumaan" - eikä niin sanottua omaa aikaa välttämättä riitä. 

Sadesää on siis täydellinen veruke sille, että valtaa vuokramökin parhaimman paikan ja ottaa kirjan kouraan. Onko joululahjaksi saatu kirja pitänyt lukea "sitten jossain vaiheessa kun ehtii"? Nappaa se mukaan vuokramökille ennen lomalle lähtöä. Sadepäivä vuokramökillä on paras päivä aitoon, uppoutuneeseen rentoutumiseen. Kokeile myös e-kirjoja ja äänikirjoja, joita esimerkiksi Nextory tarjoaa.

 

3. Ole pihalla!

 

Muistutetaanpa itseämme ensimmäisenä siitä, että sade ei missään nimessä ole huono juttu - kuumina päivinä muutaman tunnin sade tuo jopa ihanan virkistyksen! Lapset rakastavat leikkiä sateessa - erityisesti silloin, kun kyseessä on lämmin kesäsade. Myrskysäällä sisätilat toimivat leikkipaikkana paremmin. Kun vuokramökkilomasi on alkamaisillaan, tarkista aina tulevan viikon sää

 

4. Tee jotain muuta kuin grilliruokaa

 

Monilla vuokramökeillä keittiö on varusteltu erinomaisesti, ja ruuanlaitto sujuu aivan kuin kotonakin. Käytä siis tilaisuus hyödyksi, ja kokkaa koko porukalle jotain maukasta ruokaa sisällä - ja mikä parasta, kerrankin täysin kiireettömästi. Loihdi vaikka kuuden ruokalajin lounas! Lomarenkaan mökkihaun avulla voit etsiä sopivan mökin tarpeisiisi, josta löytyy esimerkiksi astianpesukone ja mikroaaltouuni.

 

5. Juttele ja vietä aidosti aikaa läheistesi kanssa

 

Sadesää ajaa vuokramökillä viihtyvän porukan sisätiloihin ja pakottaa, tai "pakottaa", seurueen saman tilan sisään. Ei ole siis parempaa aikaa keskustella omien läheisten kanssa ja viettää heidän kanssa aidosti aikaa. Lomarenkaan vinkki: laittakaa myös älylaitteet ja puhelimet pois muutamaksi tunniksi.

 

+ Viritä sauna!

Tämä vinkki on suoraan asiakkailtamme - viritä sauna sateella! Vuokramökillä koettuja rauhan hetkiä ovat ehdottomasti ne, kun saa nauttia puulämmitteisen saunan lämmöstä ja rennosta tunnelmasta samalla, kun kesäsade ropisee kattoon ja järveen. Jos sadesäällä ei ole tiedossa ukkosta, suosittelevat asiakkaamme myös järveen pulahtamista sateella - virkistävää! Muita vinkkejä vuokramökkilomaan löydät sivuiltamme runsaasti, joten tutustu sivumme sisältöön ja vuokraa itsellesi mökki!

Vuokraa mökki!


etusjavaraa.PNG