Lomarengas - vuokramökkejä jo vuodesta 1967 alkaen

SuomalPalvelua_Sin_rgb_smal.jpg

 

Lomarengas historia

 

Lomarengas sai alkunsa, kun maatilamatkailua alettiin organisoida Suomessa 1960-luvun taitteessa. Silloin tuettua sosiaalista lomatoimintaa järjestävä Lomaliitto sai ruotsalaiselta sisarjärjestöltään Resolta ajatuksen maatiloilla tapahtuvasta lomatoiminnasta sen omien lomakeskusten suosituimpina kesä- ja talvilomakausina. Vuonna 1964 Lomaliitolla oli tarjolla 1 200 vuodepaikkaa 200 maatalossa. Pian maatilalomia alkoi järjestää myös maatalousväen lomajärjestö Lomayhtymä tuotenimellä Sininen rengas. Lisäksi Suomen Matkailuliitto järjesti maatilamajoitusta Lapissa talvilomien aikana. Vuonna 1967 nämä kolme organisaatiota yhdistivät toimintansa Lomarengas ry:ksi. Vuonna 1974 Lomarenkaan varausjärjestelmässä oli 24 täysihoitoa tarjoavaa maatilaa ja 1 600 lomamökkiä, jotka tarjosivat yhteensä 7 850 vuodepaikkaa.

 

Lomarenkaalle 1970-luvun keskivaiheilla laadittu Lomalaidun-kehittämisohjelma toi yhdistykselle uusia tehtäviä, kuten alan yleinen kehittäminen ja maatilamatkailun markkinointi. Strategian muutos sai Lomaliiton eroamaan Lomarenkaasta, mutta sen tilalle saatiin pian uusiksi jäseniksi Autoliitto ja Suomen Yrittäjäin Keskusliitto. Vuosikymmenen lopulla Lomarengas sai käyttöönsä Keran ja MEKin rahoituksella kehitetyn varausohjelmiston, joka hoiti ajantasaisesti myös maksuliikenteen. 1980-luvulla maatilamatkailua kehitettiin monin eri hankkein, kuten vuokramökkien suunnittelu- ja sisustustyökaluin ja vuokramökkien laatuluokitusjärjestelmin. Vuoden 1997 lopulla Lomarenkaasta eriytettiin Lomalaidun ry, jonka tehtäväksi tuli maaseutumatkailun yleinen kehittäminen, varsinaisen vuokraustoiminnan jäädessä yhdistyksestä yhtiöksi muuttuneelle Lomarenkaalle.

Vuonna 2001 neljä vuotta yhtiöittämisen jälkeen Lomarenkaan liikevaihto oli 4,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto on sen jälkeen kasvanut vuosi vuodelta ja vuonna 2021 se oli 39 miljoonaa euroa.

Lomarenkaan pitkäaikaisena toimitusjohtajana vuodesta 1968 vuoteen 2001 toimi Unto Palminkoski. Nykyinen toimitusjohtaja on Juha-Pekka Olkkola.Lomarengas - Suomen tunnetuin vuokramökkien välittäjä

1967 perustettu Lomarengas on kotimainen loma-asuntojen välittäjä. 

Suomen vanhin ja suurin loma-asuntojen vuokraaja välittää mökkejä, huviloita ja huoneistoja  joka tarpeeseen: yli 4000 kohteen valikoimassa on vaihtoehtoja rantamökeistä hiihtomökkeihin ja  -huoneistoihin ja luksushuviloista eräkämppiin.

Jokainen lomakohde tarkastetaan ja sen kunto varmistetaan. Myönnetty tähtiluokka perustuu Lomarenkaan omaan, tarkkaan laatuluokitukseen. Lomarenkaan hyvä palvelu kattaa loma-asunnon varaamisen kaikki vaiheet mukaan lukien maksaminen, avainten luovutus, onnistunut mökkiloma ja loppusiivous. Lomarengas pitää huolta asiakkaistaan.

Mökkien vuokraus onnistuu kätevästi verkossa Suomen suurimmasta mökkiportaalista, jossa vierailee 50 000 eri kävijää viikossa. Tarkat kohdekuvaukset, valokuvat ja karttapaikannus auttavat lomakohteen valinnassa. Asiakaskommentit, -suositukset ja -luokitukset varmistavat onnistuneen loman.

Lomarenkaan toiminta ja talous ovat vakavaraisella pohjalla. Liiketoiminta yhtiöitettiin vuonna 1997. Lomarenkaan suurin osakkeenomistajaryhmä ovat matkailuyrittäjät. Kotimaan myynnin osuus on 70 % liikevaihdosta, ulkomaan myynnin osuus 30 %.

 

Kumppanuudet

Kansainvälisesti Lomarengas tekee tiivistä yhteistyötä Euroopan johtavan loma-asuntojen välittäjän Interhomen kanssa.
Sveitsiläisomisteinen Interhome on yli 33.000 kohteellaan Euroopan johtava laadukkaiden vuokrattavien loma-asuntojen välittäjä. Keskinäisen sopimuksen ja järjestelmäintegraation kautta Lomarenkaan kohteet ovat varattavissa netistä sekä Interhomen että sen kumppaneiden sivustoilta.

Interhomen kumppanuusverkosto koostuu sadoista maailmanlaajuisista tunnetuista loma-asuntojen hakupalveluista, kuten Booking.com, Homeaway.com, Atraveo.com, Casamundo.com ja E-Domizil.com. Interhomella on myös omat myyntitoimistot useimmissa Euroopan maissa ja sen myötä kattava jälleenmyyntiverkosto.

Kotimaassa Lomarenkaan kumppaneita ovat mm GoFinland.fi, Mokkivuokraus.fi, Mökit.fi, Mokkimatka.fi, Kotimaatutuksi.fi ja Eräverkko. Lomarengas käyttää Adtractionin affiliateverkostoa - lue lisää tästäLomarenkaan missio ja visio

Lomarenkaan missio on luoda taloudellista arvoa mökin omistajille sekä tarjota asiakkailleen helppo ja luotettava matkailutuotteiden ostokanava.

Lomarenkaan visio on vahvistaa sen omaa asemaa Suomen merkittävimpänä vuokramökkien ja –huoneistojen markkinointi- ja jakelukanavana.

Lomarenkaan tavoitteena on olla tunnettu luotettavuudestaan ja laadukkuudestaan. Kanta-asiakkaiden määrää halutaan kasvattaa ja nostaa Lomarenkaan spontaani tunnettuus Suomessa 70 prosenttiin.

 

Lomarenkaan arvot

Itsenäisyys: olemme taloudellisesti ja toiminnallisesti riippumaton ja vakavarainen yhteistyökumppani. Päätämme itsenäisesti omasta tulevaisuudestamme.
Vastuullisuus: olemme vastuullinen toimija, joka pitää huolta maineestaan.
Avoimuus: harjoitamme avointa tiedottamista ja vuorovaikutusta henkilökuntamme ja kaikkien sidosryhmien kanssa.
Luottamus: teemme mitä lupaamme.

 

Lomarenkaan liikeidea

Lomarenkaan liikeideana on tuottaa taloudellista arvoa palveluntuottajilleen eli vuokramökkien omistajille. Tämä toteutuu kokonaisvaltaisen palvelupaketin avulla, joka sisältää mm. myynti- ja varausprosessin hallinnan sekä kohteen kehittämisen konsultoinnin.
Lomarenkaan ensisijainen asiakas on kuluttaja. Hänelle Lomarengas tarjoaa helpon ja luotettavan matkailutuotteiden ostokanavan erilaisten myyntikanavien kautta.
Alueellisille organisaatioille ja keskusvaraamoille Lomarengas tarjoaa käyttöliittymän, joka sisältää sekä varausjärjestelmän että jakelukanavan.

 

Lomarengas-konserni

Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy ja Ylläksen Matkailu Oy.  Lomarenkaan liikevaihto oli vuonna 2022 noin 39 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 26. Ylläksen Matkailu Oy on Ylläksen johtava majoituksen keskusvaraamo. Lomarenkaalla on toimintaa ympäri Suomen ja toimistot Levillä, Ylläksellä, Pyhällä, Ruka-Kuusamossa, Ukkohalla-Paljakassa, Vuokatissa, Kolilla ja Tahkolla. Lomarenkaan pääkonttori on Helsingissä.  

 

Päivitetty 5.1.2023